Upute za useljenje u studentski dom
Studentskog centra DubrovnikSukladno ranijoj obavijesti studenti viših godina studija mogu u studentski dom useliti od 21. rujna do zaključno 10. listopada 2020. godine. Studenti koji ne usele do navedenog datuma a ostvarili su pravo na subvencionirani smještaj smatrat će se da su odustali od smještaja. Iznimno, studenti koji ne mogu useliti do 10. listopada 2020. godine mogu uz obrazloženje i opravdan razlog tražiti produženje roka za useljenje.

Studenti koji u akademskoj godini 2020./21. prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog studija („brucoši“), te studenti koji upisuju prvu godinu diplomskog studija, mogu u studentski dom useliti od 01. listopada do zaključno 15. listopada 2020. godine. Studenti koji ne usele do navedenog datuma, a ostvarili su pravo na subvencionirani smještaj, smatrat će se da su odustali od smještaja.
Iznimno, studenti koji zbog ranijeg početka nastave na visokom učilištu moraju useliti prije 01. listopada, ili ne mogu useliti do 15. listopada 2020. godine, mogu uz obrazloženje i opravdan razlog tražiti produženje roka za useljenje, odnosno ranije useljenje.

Useljenje će se obavljati svakog dana u gore navedenim terminima osim nedjeljom u vremenu od 8 do 16 sati uz obveznu prethodnu najavu i dogovor na e-mail smjestaj.dom@unidu.hr, u kojoj studenti moraju navesti planirani datum i termin dolaska.
Kao odgovor na mail studenti će dobiti potvrdu o točnom datumu i vremenu ulaska u dom, a sve kako bi ubrzali proceduru te smanjili gužvu i kontakte sukladno epidemiološkim mjerama.


Prilikom useljenja studenti koji su ostvarili pravo na subvencionirani smještaj dužni su donijeti:

 • Osobnu iskaznicu (na uvid)
 • Potvrdu liječnika da nema kontraindikacija za smještaj u studentskom domu.
  Napominjemo, student koji ne donese liječničku potvrdu neće moći obaviti useljenje.

Studenti koji nisu sudjelovali u natječaju za subvencionirani smještaj, ili su sudjelovali s nekompletnom dokumentacijom, a prijavili su se za nesubvencionirani smještaj u domu, dodatno na gore navedenu dokumentaciju moraju dostaviti i:
 • Potvrdu o redovitom upisu na visoko učilište u Dubrovniku u akademskoj
  godini 2020./21. izdanu od visokog učilišta ili sa servisa e-građani

 • Potvrdu o prebivalištu izdanu od MUP-a ili sa servisa e-građani ili kopiju
  osobne iskaznice (obje strane)

 • Izjavu o prihvaćanju uvjeta smještaja u studentskom domu
  Studentskog centra Dubrovnik. Izjavu možete preuzeti ovdje

Ostali pravilnici:
Useliti može samo onaj student koji Izjavom koju će potpisati prilikom useljenja potvrdi da:
 • nema propisanu mjeru samoizolacije te je upoznat sa svim odredbama propisanim Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 47/20).
 • nije bio u kontaktu sa osobom koja boluje od bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19
 • nema simptome bolesti uzrokovane novim koronavirusom (najčešći simptomi: povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima)
 • poznaje i poštuje propisane preventivne mjere zaštite od COVIDa-19.


Prije ulaska na recepciju, djelatnik Studentskog centra svakom korisniku mjeriti će tjelesnu temperaturu. Studenti koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C ili više) neće moći ući u objekt niti obaviti useljenje.

Pri useljenju svi korisnici smještaja dužni su održavati minimalan fizički razmak od te nositi zaštitnu masku.

Pozivamo studente da i dalje prate našu mrežnu stranicu zbog novih obavijesti.