Android aplikacija

iPhone aplikacija

Subvencionirana prehrana na raspolaganju je svim redovitim studentima.


Da bi mogli koristiti povoljnosti studentske prehrane po subvencioniranim cijenama studenti trebaju posjedovati tzv. X-icu (X-ice se dobiju u studentskoj referadi pri upisu, a precizne upute mogu se naći na www.srce.hr).

Saldo na X-ici možete provjeriti na stranici:  www.cap.srce.hr/ProvjeraSaldo.aspx

Student plaća 7,00 kuna za kompletan dnevni obrok (juha, glavno jelo s prilogom, salata), dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira  16,10 kuna po obroku, što čini ukupnu cijenu studentskog obroka od 23,10 kuna. 

Početkom akademske godine Studentski centar raspisuje natječaj za subvencioniranje prehrane studenata. Subvenciju u iznosu 2,00 kn po obroku: 38,00 - 46,00 kn mjesečno (za studente koji imaju pravo na 1 obrok dnevno) ili 120,00 kn mjesečno (za studente koji imaju pravo na 2 obroka dnevno) uplaćuje Grad Dubrovnik na tekući račun studenta putem Studentskog centra.

Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata (NN, broj 120/13 i 8/14) utvrđuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na potporu Ministarstva nadležnog za visoko obrazovanje za pokriće troškova prehrane studenata, vođenje evidencije korisnika potpore, uvjeti za pružanje usluge te obveze davatelja usluge prehrane studenata.

Sukladno Pravilniku korisnicima potpore koji imaju prebivalište ili boravište u mjestu koje je slabo prometno povezano s mjestom studiranja posebnom odlukom Ministarstva dodjeljuje se razina prava 2 (2 obroka dnevno).