OBAVIJEST MATURANTIMA O UČLANJENJU U STUDENT SERVIS

Objavljeno: 2023-05-29

Sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova (NN 96/18, 16/20) maturant/ica u postupku upisa na studij, a koji nema zasnovan radni odnos, ima pravo rada preko student servisa. Pravo može ostvarivati najdulje tri mjeseca od završetka školske godine u kojoj je završio srednjoškolsko obrazovanje.

  

Za ostvarivanje prava rada preko student servisa maturant/ica mora u poslovnicu student servisa na adresi Marka Marojice 2B, Dubrovnik, donijeti slijedeće dokumente:

1. uvjerenje o završnom razredu srednje škole (Elektronička potvrda o statusu učenika ili potvrda iz škole na kojoj je vidljivo da je maturant učenik završnog razreda srednje škole u tekućoj školskoj godini) ili svjedodžba o završnom razredu za tekuću školsku godinu (kopija svjedodžbe);

2. isprintana prijava za odabrane studijske programe s portala Postani student (stranica „Moj odabir“ s vidljivim imenom maturanta/ice);

3. osobna iskaznica na uvid;

4. fotografija manjeg formata;

5. IBAN osobnog žiro ili tekućeg računa (bankovna kartica ili ugovor s bankom).

 Svi učenici/ce završenog srednjoškolskog obrazovanja koji se učlanjuju u Student servis prilikom učlanjenja moraju imati regulirano osnovno zdravstveno osiguranje. Ako nemaju osnovno zdravstveno osiguranje, svoj status osiguranja moraju riješiti u najbližoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).





 

Povratak na početnu stranicu